Zonneboiler en warmtepomp, een gouden combinatie

Warm water via zonnecollectoren

Een zonneboiler gebruikt de kracht van de zon om water op te warmen. De zogenaamde zonnecollectoren bestaan uit metalen buizen, gevuld met een vloeistof die de warmte opneemt. Die geeft de energie op zijn beurt af aan het voorraadvat.

Het warm water in de boiler wordt vervolgens gebruikt voor de sanitaire installaties. Om te douchen bijvoorbeeld, voor de centrale verwarming of om het zwembad te vullen.

Het hele jaar door warm water

Op bewolkte dagen bereikt minder zonnewarmte de vloeistof in de collectoren. Om ook in die periodes voldoende warm water te garanderen, heeft een zonneboiler een naverwarmer. Die warmt het water waar nodig bij. Met klassieke energie indien nodig, of met een warmtepomp. De tweede mogelijkheid zorgt voor een volledig energieneutrale oplossing.

Verkoeling in de zomer

Kies je, naast een zonneboiler, voor een warmtepomp? Dan heb je meteen ook een koelsysteem in huis. In de winter aangenaam warm, in de zomer heerlijk koel. Kortom: altijd een aangenaam binnenklimaat, zonder hoge energiefactuur en zonder impact op het milieu. Zo tackel je meteen de twee grootste pijnpunten van een traditionele airco.

Kleinere ecologische voetafdruk

Warmtepompen en zonneboilers zijn een stevige hefboom in een duurzame visie op bouwen. Fossiele brandstoffen veroorzaken namelijk schadelijke uitstoot, met alle bijhorende gevolgen voor het milieu. Hernieuwbare energiebronnen – zoals de zon – veroorzaken deze vervuiling niet. Met een zonneboiler en warmtepomp verklein je dan ook instant je ecologische voetafdruk. En dat maakt een aanzienlijk verschil.

Meerwaarde voor je gebouw

Investeren in duurzame technieken betaalt zichzelf terug. In eerste instantie in een verlaging van je energiefactuur en vaak ook deels in premies. Op lange termijn verdien je de aankoop- en installatiekost dubbel terug. Duurzame technieken creëren meteen ook meerwaarde voor je gebouw. Dat uit zich in een hogere verkoopprijs, waar jij de vruchten van plukt.

Ontdek de gouden combinatie van zonneboiler en warmtepomp in al zijn glorie.

 

Niet gevonden wat u zoekt?

Contacteer onze experts.