Bespaar energie met een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat stelt de verwarming automatisch af op de actuele noden. Het systeem pikt zelf patronen uit je woon- en leefgedrag op en leert daaruit wat je gewoontes zijn. Ben je afwezig? Dan gaat de verwarming enkele graden lager. Net zoals wanneer je slaapt. Om maar een van de vele mogelijkheden te geven.

200 euro per jaar

Hoeveel je precies bespaart, hangt natuurlijk af van hoe je met een ‘normale’ thermostaat verwarmt. Wie voor een slimme thermostaat kiest, bespaart gemiddeld 20% op zijn energiefactuur. Concreet betekent dit een gemiddelde minderprijs van 200 euro per jaar. Een mooie return voor een beperkte investering.

Maximaal comfort, minimaal verbruik

Je slimme thermostaat past zich automatisch aan je gewoontes aan, maar je kan hem natuurlijk ook eenvoudig zelf sturen. Via de app zet je de verwarming bijvoorbeeld op, net voor je werkdag eindigt. Handig als je glijdende uren hebt of regelmatig overuren draait. Het voorkomt dat je onnodig verwarmt wanneer je niet thuis bent en verzekert tegelijk dat je thuis komt in een aangename temperatuur. 

Meten is weten

Niet enkel je thermostaat wordt slimmer, ook jijzelf. Via de app kan je je energieverbruik namelijk perfect volgen. Je ziet in real time hoeveel je verbruikt en monitort zo ook meteen je besparing. Handig, toch?

Ook zo’n slimme thermostaat plaatsen? We stellen je graag de opties voor.

 

Niet gevonden wat u zoekt?

Contacteer onze experts.