Autonome technieken voor luxueuze villa

Autonome technieken voor luxueuze villa

Verwarmen met de kracht van de natuur

Een aansluiting op het gasnet is allang geen vereiste meer voor het verwarmen van een woning. TSVB installeerde een geothermische warmtepomp. Met boringen tot 120 meter diep worden de boiler voor het warm water en de vloerverwarming gevoed, voor het opwarmen en het passief koelen van de leefruimtes.

Ook in de kelderverdieping zijn ruimtes ingericht. Daar was vloerverwarming niet mogelijk. Dat ving het technisch team op met lage temperatuur convectoren. In de badkamer is een elektrische radiator geïnstalleerd als bijverwarming.

Van boorput tot drinkwater

Deze woning haalt zijn water uit de boorput. Een speciaal doseertoestel ontsmet het water met chloor. Dat doodt eventuele bacteriën en verwijdert eventuele geurtjes of kleuring. Om het water drinkbaar te maken, passeert het vervolgens nog door een osmosetoestel. De 3-in-1-kraan splitst de twee waterstromen op. De rechterkraan geeft zuiver water, de linker levert drinkkwaliteit af.


Geïntegreerde airco

Over de hele lijn staan hoogwaardige materialen en een gedetailleerde afwerking voorop in deze villa. Logisch dus dat ook de technieken een smetteloos resultaat vereisten. Zo is de airco volledig uitgewerkt met luchtkanalen in het maatmeubilair. De instroom onderaan en de afvoer bovenaan de keukenkasten of het rooster bovenaan het tv-meubel zijn sprekende voorbeelden van deze verregaande integratie.

Niet gevonden wat u zoekt?

Contacteer onze experts.